Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-181/2006/25.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az Elektro Hungary Beszerzési Társulás Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Veszprém) I. rendű eljárás alá vont vállalkozás és Electro Globe Holding Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Békéscsaba) II. rendű eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma miatt indított eljárás során tartott nyilvános tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont vállalkozások által 2006. május 18. és 2006. november 6. közötti időszakra meghirdetett árkedvezményes akciók megtartása, valamint 2006. május 18. és 2006. december 17. közötti időszakra meghirdetett csereakciós árkedvezményekhez kapcsolódó árfeltüntetési gyakorlata fogyasztómegtévesztésre alkalmas.

A csereakciós árkedvezményekhez kapcsolódó kifogásolt tájékoztatási gyakorlatuk folytatását a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül megtiltja.

A Versenytanács az I. rendű eljárás alá vont vállalkozással szemben 1.000.000 Ft, azaz Egymillió Forint, a II. rendű eljárás alá vont vállalkozással szemben 2.000.000 Ft, azaz Kettőmillió Forint bírságot szab ki, amelyet az eljárás alá vont vállalkozások a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül kötelesek megfizetni a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 sz. bírságbevételi számlájára.

Az eljárás alá vont vállalkozások a határozat felülvizsgálatát a kézbesítéstől számított 30 napon belül kérhetik a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.