Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-36/2007/34.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dm-drogerie markt Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

 • 1)

  A Versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont vállalkozás a fogyasztók tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított azzal, hogy:

  • a)

   a "dm magazin" elnevezésű akciós újságjában 2006. év során és 2007. januárjában a "minőség a legjobb áron" szlogent alkalmazta; továbbá

  • b)

   a 2006. december 7-étől érvényes "dm magazin"-ban hat akciós termék esetében "régi ár"-ként az akciót közvetlenül megelőzően érvényesített árnál magasabb árat tüntetett fel.

 • 2)

  Kötelezi az eljárás alá vont vállalkozást, hogy a határozat kézbesítését követő harminc napon belül fizessen meg 10.000.000,- Ft (Tízmillió forint) versenyfelügyeleti bírságot a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557. számú bírságbevételi számlájára.

 • 3)

  A Versenytanács megállapítja továbbá, hogy az eljárás alá vont vállalkozás magatartása "A világ illatai a dm-nél" elnevezésű kiadványához kapcsolódóan nem ütközik a törvénybe.

 • 4)

  A határozat felülvizsgálatát az eljárás alá vont vállalkozás a kézbesítéstől számított harminc napon belül kérheti a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.