Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-116/2007/101.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a L'Oréal Magyarország Kozmetikai Kft. (Budapest) ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indított eljárásban nyilvános tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, a L'Oréal Magyarország Kozmetikai Kft. 2007. január 1. és 2007. július 18. között a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított egyes termékei [az Elséve Színvédő Balzsam, a Nyári Tündöklés Testápoló, a Golyós Hasfeszesítő Kezelés, a Normaderm, a Dercos AMINEXIL SP94- hajhullás elleni kezelés férfiaknak, az Anthelios termékcsalád, a La Roche-Posay márka, az Aquasource Non Stop mély hidratálást biztosító oligo-termál arcápoló (Aquasource CREME hidratáló krém száraz bőrre 50ml, Aquasource GEL hidratáló gél normál és vegyes bőrre 50ml, Aquasource hidratáló krém normál és vegyes bőrre 50ml), a Revitalift Double Eye Lifting (Kettős hatású ránctalanító szemkörnyékre), a Revitalift Double Lifting (Extrém feszesítő gél + ránctalanító krém) és az Age Re-Perfect Pro-Calcium] kapcsán adott egyes tájékoztatásaival.

A Versenytanács a jogsértő magatartás további folytatását megtiltja a jelen határozat kézhezvételétől számított

  • 6 hónap elteltével a Golyós Hasfeszesítő Kezelés,

  • 3 hónap elteltével a Revitalift Double Eye Lifting (Kettős hatású ránctalanító szemkörnyékre), a Revitalift Double Lifting (Extrém feszesítő gél + ránctalanító krém) és az Age Re-Perfect Pro-Calcium

termékek jogsértő tájékoztatást tartalmazó csomagolása vonatkozásában.

A Versenytanács kötelezi a L'Oréal Magyarország Kozmetikai Kft.-t 150.000.000 Ft (Egyszázötvenmillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A Versenytanács kötelezi továbbá a L'Oréal Magyarország Kozmetikai Kft.-t 1.171.200 Ft (Egymillió-egyszázhetvenegyezer-kettőszáz forint) szakértői eljárással összefüggésben felmerült költség megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037571-00000000 eljárási díjbevételi számlájára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.