Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-143-016/2008.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a K. dr. Gy. K. által képviselt Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara (Budapest) ellen versenykorlátozó megállapodás tilalma tárgyában indított eljárásban meghozta alábbi

határozatot.

A Versenytanács megállapítja, hogy a Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara a gazdasági verseny korlátozásának tilalmába ütköző magatartást tanúsított, amikor a tagjai által nyújtott szolgáltatások díjazására vonatkozó, évente felülvizsgált, ajánlott árakat tartalmazó, Etikai Kódexében hivatkozott díjtétel-táblázatokat tett közzé a 2004-2008 évekre vonatkozólag.

A Versenytanács kötelezi a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarát 200.000 Ft (kétszázezer forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számlájára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.