Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj/038-011/2010.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a B. I. ügyvezető által képviselt Al-Ma Gyógyszertár Működtető Kft. (Budapest) kérelmező összefonódás engedélyezése iránti kérelmére indult eljárásban, melyben további ügyfélként részt vett a B. T. üzletvezetésre jogosult tag által képviselt Unipharm 2006 Bt. (Budapest) - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot.

A Versenytanács engedélyezi, hogy az Al-Ma Gyógyszertár Működtető Kft. egyedüli irányítást szerezzen az Unipharm 2006 Bt. felett.

A Versenytanács megállapítja, hogy az Al-Ma Gyógyszertár Működtető Kft. elmulasztotta a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérni az Unipharm 2006 Bt. feletti irányítás megszerzéséhez, mire tekintettel vele szemben forint kétmillió hétszázezer forint (2.700.000,- Ft) forint bírságot szab ki, amit a határozat kézbesítésétől számított 30 napon belül köteles megfizetni a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számlájára.

A határozat felülvizsgálatát az ügyfelek a kézbesítéstől számított harminc napon belül kérhetik a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó jogorvoslati kérelemmel.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.