Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj/101-023/2010.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a J. G. üzletvezetésre jogosult tag által képviselt Alba-Regia Invest Kft. (Székesfehérvár) ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az Alba-Regia Invest Kft. 2010. január 1. és október 5. között fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor a www.antivizko.hu és a www.hitel-ház.hu című honlapon, valamint az Echo televízióban sugárzott reklámokban az általa forgalmazott, Antivízkő elnevezésű készüléknek valótlanul tulajdonított vízlágyító hatást, a termékkel kezelt víz által több vonatkozásban elérhető megtakarításokat, a termékkel kezelt víznek gyógyhatást és egészségre jótékony hatást, valamint bőrre gyakorolt pozitív hatást és egyéb kedvező hatásokat.

A Versenytanács a törvény rendelkezéseibe ütköző magatartás további folytatását a jelen határozat kézhezvételétől számított 5 munkanap elteltével megtiltja.

A Versenytanács kötelezi az Alba-Regia Invest Kft.-t, hogy a határozat kézhezvételétől számított 10 napon belül a www.antivizko.hu és a www.hitel-ház.hu honlapokon, azok nyitó oldalairól elérhetően, jól láthatóan, észrevételek hozzátétele nélkül, legalább három hónapos időtartamig teljes terjedelemben tegye közzé a Versenytanács jelen határozatát. A Versenytanács kötelezi továbbá az Alba-Regia Invest Kft.-t, hogy a határozat kézhezvételétől számított 20 napon belül igazolja, hogy a Versenytanács jelen határozatának előírtak szerinti közzétételét megkezdte.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.