Nyomtatható verzió PDF formátumban

1054 Budapest, Alkotmány u. 5.
Levélcím: 1391, Budapest 62. Pf. 211.
Telefon: (06-1) 472-8865
Ügyszám: VJ/3/2019.
Iktatószám:
VJ/3-88/2019.

Betekinthető változat!

A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker& McKenzie Ügyvédi Iroda (1051 Budapest, Dorottya utca 6., eljáró ügyvéd: dr. H.-B.Z.), a Horányi Ügyvédi Iroda és a Mezei Péter Ügyvédi Iroda által képviselt Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. (1138 Budapest, Váci út 140.) bejelentő által benyújtott összefonódás-bejelentés alapján indult versenyfelügyeleti eljárásban, amelyben további ügyfélként részt vett a szintén a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker&Mckenzie Ügyvédi Iroda által képviselt Tesco-Global Áruházak Zrt. (2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3.) meghozta az alábbi

határozatot.

A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa megállapítja, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt. 9012  Győr, Királyszék utca 33. alatt lévő üzletében a műszaki fogyasztási cikkek értékesítésének a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. által történő átvételével megvalósuló összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacokon.

A határozat ellen a kézhezvételtől számított harminc napon belül közigazgatási per indítható. A keresetlevelet elektronikusan kell benyújtani a Gazdasági Versenyhivatalnál, amely azt az ügy irataival együtt továbbítja a közigazgatási perre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Fővárosi Törvényszéknek, melynek eljárásában a jogi képviselet kötelező.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.