Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj/092-033/2010.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. F. A. és dr. F. R. ügyvédek (Czeglédi és Társai Ügyvédi Iroda) által képviselt Belchim Crop Protection Hungary Kft. (Budapest) ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indult eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

végzést.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az eljárást megszünteti, egyben - vállalásával egyezően - kötelezi a Belchim Crop Protection Hungary Kft.-t, hogy kereskedelmi kommunikációiban a jövőben tartózkodjon annak kategorikus állításától, hogy a Teppeki növényvédő szer 21 napon át véd a levéltetvek ellen, használata esetén nem kell még egyszer, vagy más termékkel permetezni, illetve használata kevesebb költséggel jár.

A Versenytanács kötelezi továbbá a Belchim Crop Protection Hungary Kft.-t, hogy 2011. október 15-ig - az általa a Teppeki növényvédő szer vonatkozásában alkalmazott kereskedelmi kommunikációk becsatolásával - igazolja, hogy fenti kötelezettségének eleget tett.

A jelen végzés ellen a kézhezvételtől számított 5 munkanapon belül a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó, de a Fővárosi Bírósághoz címzett jogorvoslati kérelemmel lehet élni.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.